Wie is Helene Fischer?

Ze is mooi. Ze is sympathiek. Ze is jong. Ze is succesvol. 
Alles wat ze aanraakt lijkt in goud te veranderen. Enorme kijkcijfers worden behaald als zij op televisie is. Op haar laatst verschenen kerstalbum “Weihnachten” covert ze bestaande kerstliederen en enkele daarvan tovert ze om in duetten met wereldsterren als Ricky Martin, Bing Crosby Placido Domingo en Frank Sinatra.

Sinds 2011 heeft de sexy blondine haar eigen jaarlijks terugkerende televisieshow “Die Helene Fischer Show”, waarin ze wereldsterren als Bryan Adams, Take That, Adam Lambert, Leona Lewis, Andrea Bocelli ontvangt en ook een duet mee zingt. Dit word altijd tijdens kerst op het Duitse ZDF uitgezonden.

Zonder moeite worden complete arena’s gevuld als ze op tournee gaat en zijn de kaarten binnen een mum van tijd uitverkocht.

Maar wie is nu eigenlijk het “Phänomen” Helene Fischer? 
Helene Fischer kwam op 5 augustus 1984 als “Jelena Petrowna Fischer” ter wereld in het Russische Krasnojarsk. Ze heeft een 6 jaar oudere zus die Erika heet die bedrijfsjurist van beroep is. Zij kiest er bewust voor om niet in de spotlights te staan. Toen Helene vier jaar oud was verliet het gezin het koude Siberië en gingen in Wöllstein wonen. Dat Helene sportief is en een goede conditie heeft, is geen verrassing. Het is haar met de paplepel ingegoten, want “papa” Peter Fischer was sportleraar. Moeder Maria Fischer was ingenieur bij een Hoge school en houdt zich tegenwoordig bezig met de financiën van dochterlief.

Zo begon haar carrière…
Nadat ze in 2003 de “Stage & Musical school” in Frankfurt succesvol had afgerond, stuurde haar moeder -samen met een goede vriend van de familie- een demotape naar haar huidige manager Uwe Kanthak. Dit was in 2004 en Helene wist hier niets van. Hij nam contact op met producent Jean Frankfurter die haar meteen een platencontract aanbood. Het nachtegaaltje had vervolgens haar eerste televisie-optreden op 14 mei 2005 bij “Hochzeitsfest der Volksmusik” en zong een duet met de presentator van dat programma, Florian Silbereisen. Op 3 februari 2006 verscheen haar debuutalbum “Von hier bis unendlich”. De eerste single hiervan is “Feuer am Horizont”. Een andere keer zullen we haar musicalcarrière, acteerwerk en uitgebrachte muziek uitgebreider onder de loep nemen.

Liefdesleven
Hoewel het droompaar elkaar al sinds de opnames van haar eerste televisieoptredens kent en sindsdien goed bevriend was, zijn de vonken pas in mei 2008 echt overgesprongen. Het was geen liefde op het eerste blik, vertelde Florian bij de NDR talkshow ” Tietjen und Hirschhausen”.

In het nummer “Wär’ heut mein letzter Tag” verklaart ze hem de liefde. Sterke liefde waarbij het beide aan niets ontbreekt aldus de zangeres. Hij ondersteund haar ook bij alles zegt ze in een interview met de “Bild”.

Geruchten dat het showbizzkoppel verloofd zou zijn, worden steeds weer opgerakeld. 7 december 2015 nog bezochten de tortelduifjes een gerenommeerde juwelierswinkel in Berlijn die gespecialiseerd is in verlovingsringen. Niemand wil, kan of mag iets bevestigen, dus we zullen gewoon netjes afwachten tot ze zelf iets bekend maken. Wordt vervolgd…

Helene’s beautysecrets
De 1.58 meter grote ster doet veel aan beweging. Ze sport altijd en overal waar ze komt; hardlopen en fitnessen. Ze heeft een conditie waar menig man of vrouw jaloers op kan zijn.

Ook haar huid vergeet ze niet. Regelmatig gaat ze de sauna in en smeert haar gezicht in met…. honing! Dat zal lekker plakken..

Verder eet ze heel veel fruit en drinkt ze veel water. Ze vertelt in de “Blick” (red.: Zwitserse krant) dat ze zweert op de werking van ingwer. Het warmt haar stem op, versterkt het immuunsysteem en helpt als je verkouden bent vertelt ze -met een stralendwitte glimlach- in een interview met “eatsmarter.de“.

Hardwerkende zakenvrouw
Als 14-jarig meisje staat Helene al bij weer en wind druiven te plukken. Dat is nu natuurlijk al lang niet meer nodig. Lucratieve neveninkomsten ontvangt de sympathieke blondine door haar naam en gezicht te verlenen aan Volkswagen, Meggle kruidendokter en l’Oreal. Ook heeft ze haar eigen Eau de Parfum “That’s Me” en een modecollectie bij “Tchibo”.

Op de foto met Helene? 
Dat kan! Allerdings alleen in het Madame Tussauds in Berlijn. Of als je geluk hebt in een supermarkt in de buurt waar ze woont. Ze gaf laatst op televisie toe, dat ze -al dan niet licht vermomd- boodschappen doet.

Waar is dan de grootste kans haar te ontmoeten? 
Het schijnt dat ze in 2015 samen met haar grote liefde een huis heeft gekocht aan een oever bij Starnbergsee. Dit meer ligt ongeveer 25 kilometer ten zuidwesten van München en vele andere Duitse prominenten waaronder Peter Maffay en Michael Ballack hebben hier een riante villa of bungalow.

Op Duitslands meest begeerde vakantiebestemming Mallorca rust het liefdeskoppel graag uit in hun eigen villa vlakbij het pittoreske plaatsje “Port d’Andratx”. Dit is in het zuidwesten van het eiland.

Kent Nederland haar? 
Songfestival liefhebbers kunnen zich misschien herinneren aan het jaar 2014. Helene Fischer had de eer om namens Duitsland de beroemde Douze Points voor miljoenen kijkers in heel Europa te geven. Traditiegetrouw gebeurt dit live vanaf de Reeperbahn in Hamburg. Daarnaast stond Helene in 2012 nog met haar tour in de IJsselhallen in Zwolle.

Modebewuste verschijning 
Zo perfectionistisch als ze is, zo is ze ook gekleed en gestyled. Het allroundtalent is altijd tip-top gekleed en is net als onze Koningin Maxima: haar past vrijwel alles!  Een paar uitzonderingen: de latex handschoenen tijdens de uitzending “2015! Menschen, Bilder, Emotionen” en die knalrode lippen laatst bij Carmen Nebel. Die waren ietsje teveel van het goede. En duidelijk zichtbaar niet goed ingekleurd aan de binnenkant van haar mond. Jammer, maar kan gebeuren. Kettingen en oorbellen  draagt ze niet graag en zal je ook niet vaak zien bij haar.

Naar welke muziek luistert ze zelf? 
Ze heeft een brede muziekinteresse, maar vooral Bon Jovi, Celine Dion, Josh Groban, Kings of Leon en Lady Antebellum. Dit maakte ze bekend in een interview met “Planet Interview, 2013”.

Advertenties